BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink

RECICLAREA DESEURILOR – ECOOLIMPIADA

22/03/2014

Reciclarea este cea mai importanta actiune in favoarea mediului : ea ofera locuri de munca, reduce consumul de energie si cheltuielile.

      Ce stim noi despre reciclare? Reciclarea este un proces prin care materiale folosite in gospodarii pot fi reprelucrate si refolosite in aceeasi forma sau chiar alta forma, obiect casnic sau pentru consum.

    Astfel, pentru reciclarea hartiei, stim ca, cu fiecare tona de hartie reciclata se salveaza 17 copaci; hartia poate fi reciclata doar de 5-7 ori, pentru ca, prin procesul de reciclare, fibrele pastei se rup.

    Pentru reciclarea plasticului: acesta poate fi folosit pentru fabricarea umpluturii jucariilor de plus, a covoarelor, a hainelor groase si a carcaselor pentru CD-uri etc.Plasticul se obtine din petrol.Daca sunt lasate in natura, ambalajele de plastic se descompun in sute de ani.

    Pentru reciclarea metalului se consuma de 20 de ori mai putina energie electrica decat pentru fabricarea acestuia.Cu energia necesara fabricarii unei cutii de otel se reciclaza 4 cutii de acelasi fel.Reciclarea otelului previne incalzirea globala.

    Pentru reciclarea sticlei, aceasta este topita in cuptoare cu temperatura peste 1500 g. C. Aceasta se fabrica din nisip, soda, var sau feldspat.Sticla se descompune in natura in peste 400 de ani.

    Dupa parerea mea, in tara noastra reciclarea nu se face in mod corect pentru protejarea pe termen lung a mediului. Am aflat din diferite surse cum se face reciclarea in alte tari si mi-as dori sa se faca si la noi in tara sortarea deseurilor direct de la domiciliu, sa existe firme specializate care sa preia deseurile corect si sa le duca la centre de colectare speciale si acest lucru sa devina obligatoriu prin lege.

MANOLE  EMMA  ADRIANA

Categories: Compuneri.

Comment Feed

No Responses (yet)



Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.