BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Cum reciclam metalele – ECOOLIMPIADA

22/03/2014

       A venit vacanta mare. Maria si Ana se plimba vesele prin parc. 

      Pentru ca este destul de cald , Maria cumpara o doza cu suc racoritor , iar Ana un pet de jumatate de litru cu apa minerala. Fetele au observat mirate ca sucul este mai rece decat apa , desi vanzatoarea le-a spus ca au fost puse in acelasi timp la frigider. 

        -Care sa fie motivul? intreaba Maria.

        -Nu stiu! raspunde Ana.

        -Mai avem cativa pasi pana ajungem acasa. O putem intreba pe mama! spune Maria.

        -Bine! incuviinta Ana. 

        Cand au ajuns acasa , mama le-a explicat ca ambalajele de metal , sunt mai bune conducatoare de caldura decat cele de plastic. Deci , doza metalica permite o incalzire dar si o racire mai rapida a continutului , comparativ cu petul din material plastic. De asemenea , mama le-a spus cum se recicleaza metalele. 

        Dupa ce s-au lamurit , cele doua surori , au aruncat ambalajele goale in cosurile pentru reciclare corespunzatoare.

        Maria si Ana au tras o concluzie foarte folositoare : Toate ambalajele de metal , trebuie depozitate intr-un loc special amenajat. Ele sunt apoi transportate la fabrica unde se recicleaza apoi devin foi de aluminiu si otel din care sunt refabricate doze pentru diverse bauturi si cutii de conserve.  

                                                                  HĂULICĂ MARIA

Categories: Compuneri.

Comment Feed

No Responses (yet)



Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.