BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink

Învăţăm să reciclăm – ECOOLIMPIADA

22/03/2014

A  venit vacanţa. Mihai şi Adelina merg în vizită la bunicii de la ţară.

Ei observă că acolo nu sunt centre de reciclat  deşeurile aşa cum sunt la ei în oraş.

Curioşi, copiii îşi întreabă bunicii ce fac cu deşeurile provenite din ambalaje. Aceştia le răspund ca unele deşeuri cum ar fi cutiile de carton şi ladiţele din lemn sunt folosite drept combustibil pentru sobe. Alte deşeuri care nu ard le  îngroapă în pămînt.

Copiii le spun bunicilor ca îngroparea deşeurilor ne este benefică mediului. Ei îi sfătuiesc pe bunici să le strângă şi să le ducă la centrele de reciclare.

Curioşi, bunicii îi  întreabă ce sunt centrele de reciclare. Mihai le explică că parte din deşeuri pot fi recuperate şi refolosite. Din plastic se pot fi fabrica alte ambalaje, recipiente sau covoare, iar  din sticlă prin topire se pot fabrica alte obiecte din sticla. Prin recilcare în centrele de recuperare, expilcă Adelina se economisec resurse şi mediul înconjurător este mai curat.

Copiilor le vine o idee. Ar fi bine, dacă si in satul bunicilor s-ar amenaja  un loc in care deseurile să poată fi stânse, sortate pentru a fi recilate.

Bunicii sunt mândrii de nepotii lor şi  le promit copiilor că îi vor ajuta să îşi pună planul in aplicare.

 Mihai si Adelina işi fac un plan şi cu gândul la ceea ce au de făcut se duc bucuroşi la culcare.

    

                                                            Maria Alexandra Togea

                                                            Clasa a IV a B   Scoala nr. 2  Galati

 

Categories: Compuneri.

Comment Feed

No Responses (yet)



Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.