BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

RECICLAREA DESEURILOR DE AMBALAJE – ECOOLIMPIADA

22/03/2014

             Impreuna cu colegii si doamna invatatoare am hotarat sa mergem in parc pentru a aduna deseuri de ambalaje.

            Ajunsi in parc am gasit containere diferit colorate in care trebuia sa colectam separat deseurile. Pentru plastic si metal era containerul galben, pentru hartie si carton era albastru iar alb si verde pentru colectarea sticlelor. Toti eram curiosi sa aflam cat mai multe lucruri despre recilarea ambalajelor. Fiecare dintre noi am fost repartizati sa colectam cate un sortiment de ambalaj. Dupa ce am adunat toate ambalajele din parc doamna invatatoare ne-a explicat in ce se poate transforma fiecare  tip de deseu  in parte.

          Prin colectarea unei tone de hartie si cartoane se salveaza 17 copaci. Tot din hartie se fac caietele, cartile, ziarele si plansele din laboratoarele scolare. Ambalajele din aluminiu  colectate pot fi transformate in foi de tabla care se trimit apoi fabricilor pentru a confectiona cutii noi. Prin reciclarea materialelor plastice se obtin fibre pentru covoare, material de  umplutura pentru jucariile din plus, carcase pentru cd-uri. Pentru a fi reciclata sticla este topita in cuptoare la  temperaturi ridicate, apoi pentru a fi modelata este turnata in forme  si suflata cu aer.

            Toti cei care am participat la actiunea de strangere a deseurilor am fost foarte incantati de lucrurile noi pe care le-am aflat despre reciclarea ambalajelor. Pentru a avea un oras mai curat am hotarat sa organizam, cat mai des, astfel de actiuni.

                                            HUHULEA DORIN

Categories: Compuneri.

Comment Feed

No Responses (yet)



Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.