BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

ZAPADA

22/03/2014

     Zapada se formeaza prin inghetarea picaturilor de apa la temperaturi de sub 00c .Aceasta se aseaza pe case, pe pamant si pe copaci sub forma unui covor alb pufos.

      Un strat de zapada de aproximativ 25 cm este echivalentul unui strat de apa de aproximativ 2,5 cm cea ce inseamna ca zapada contine aproximativ 90-95% aer. Ea fiind un bun isolator protejeaza plantele de inghet si asigura prin topire apa necesara vieti.

      Cu ajutorul zapezi se metine echilibrul apei in natura, prin topire sunt alimentate raurile si lacurile.

      Iarna, sub stratul gros de zapada, viata continua nestingherita.

      Sub zapada, animalele mici cu blanita misuna in tuneluri subterane. Nu se apresc niciodata fiind in cautare de hrana, deoarece au nevoie de energie.

     Si pasarile se folosesc de zapada pentru a se proteja de frig atunci cand se odihnesc. Ele plonjeaza in stratul gros de zapada, unde sapa tunele de aproape 1m lungime, Aici sunt protejate de frig si de pradatori.

    Astfel zapada este importanta pentru natura, ea ajuta plantele si animale, ea protejeaza natura de temperaturile reci si vanturile geroase.

                             TOGEA  MARIA  ALEXANDRA

Categories: Compuneri.

Comment Feed

No Responses (yet)



Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.